Staff Brabant - Sealand & Limburg Diving

Mogen we jullie even voorstellen:

Het team van Brabant - Sealand & Limburg Diving bestaat uit gedreven en ervaren Instructeurs en Divemasters. Zoals je ziet beschikken we zelfs over een eigen Course Director, het hoogst haalbare op de PADI ladder. Ieder heeft zijn eigen voorkeur en interesses op het gebied van duiken. Uiteraard staan alle staffleden van het Brabant - Sealand & Limburg Diving team altijd klaar voor het beantwoorden van al je vragen over duiken.

MANAGEMENT
 

PADI Course Director

René Bakens

Hoogste Brevet : PADI Course Director, Freedive Instructor Trainer, TEC Trimix Instructor trainer, EFR Instructor trainer, DAN Instructor trainer.
Specialty instructor trainer in: Full Face Mask, Ocean Reef, Onderwater communicatie, DSMB, RNLI Sea Survival, Nitrox, Zuurstof provider, Droogpak, Diep, Boot, Nacht, Navigatie, Stroming, Zoeken & Bergen, Wrak, Bergmeer, Visherkenning, Onder water naturalist, IJs, Self Reliant, Sidemount, Public Safety.
Persoonlijke beschrijving: Ik ben René Bakens. In 2003 ben ik begonnen met het duiken door een introductieduik. Nadat ik instructeur ben geworden heb ik veel les gegeven in Nederland maar ook in onder andere Curaçao, Griekenland, Egypte en Thailand. Het lesgeven is me zo goed bevallen dat ik in 2012 PADI Course Director ben geworden. Momenteel geef ik alle PADI opleidingen van beginner tot en met instructeur.
Uitdaging in duiken: Mensen voor het eerst laten ademen onderwater.
Ambities: Duiken met een rebreather.

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
ENGLISH
GERMAN
FRENCH
PADI Master instructor

Bart de Bont

Hoogste Brevet: PADI Master Instructor, EFR Instructor, Care for Children w/AED instructor
Specialty instructor in: Nitrox, Full Face Masker, Zuurstof provider, PPB, Droogpak, Diep, DSMB, RNLI, Scooter, Boot, Nacht, Navigatie, Onderwater videografie, Bergmeer, Fotografie, Stroming, Zoeken & Bergen, Wrak, Self Reliant, Project AWARE, AWARE Coral Reef Conservation, Bergmeer, Visherkenning, Onder water naturalist, Ocean Reef Integrated Mask, UW Communication.
Overige hobby’s: Hardlopen, Spinnen, Mountainbiken, Skiën, Reizen, Kamperen.
Persoonlijke beschrijving: In 1988 wilde ik samen met een vriend iets uitdagends gaan doen, kop of munt bepaalde dat we zouden gaan duiken. Na mijn opleiding volgens de IADS standards heb ik heel wat duiken in Nederland en door het vele reizen ook wereldwijd gemaakt. In 2009 ben ik overgestapt van IADS naar PADI, heb mijn Rescue opnieuw gedaan en aansluitend Divemaster geworden. Vanaf het eerste moment dat ik assisteerde als Divemaster wist ik dat ik de laatste stap om instructeur te worden ook wilde halen. In 2011 ben ik geslaagd als Instructeur en heb sindsdien een variëteit aan opleidingen gegeven. In maart 2014 heb ik met mijn compagnon Rene Bakens Brabantdiving opgericht. Inmiddels heb ik mijn Staff Instructeur en Master Instructeur behaald.
Uitdaging in duiken: Ik vind iedere duikcursus leuk om te geven. Ik geniet er met name van om mensen over een bepaalde drempel heen te helpen. Of dat nou een snorkelcursus is de eerste ademteugen onder water zijn of een Divemaster te zien groeien in duikvaardigheden en het vermogen om te assisteren.
Ambities: De duikclub en -school naar een nog hoger niveau tillen. Nieuwe uitdagingen zoeken en uitvoeren.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH

INSTRUCTEURS
 

 

PADI Instructor

Sjors van den Broek

Hoogste brevet: PADI Instructeur
Begonnen met duiken: 2013
Overige hobby’s: Motorrijden, skiën en Brabant Diving
Persoonlijk profiel: Ik ben met duiken in aanraking gekomen, doordat mijn vrouw voor mijn verjaardag een DSD cadeau gaf. Vanaf toen ben ik besmet geraakt met het duikvirus. In september 2013 heb ik mijn Open Water brevet gehaald, aansluitend mijn Advanced OW en in april 2014 mijn Rescue brevet. In november 2014 heeft Bart de Bont mij enthousiast gemaakt om mijn Divemaster brevet te gaan halen. Deze heb ik behaald in juli 2015. Sinds ik mijn Divemaster brevet heb gehaald ben ik erachter gekomen dat ik het ontzettend leuk vind om anderen mensen ook enthousiast te maken voor het duiken. De volgende stap naar OWSI Instructeur was dan ook een logische. Momenteel geef ik met plezier DSD en Reviews. Ik ondersteun ook graag het team van instructeurs tijdens de opleidingen. Ik ben met veel plezier lid van de club van Brabant Diving, waar mijn dochter en schoonzoon inmiddels ook lid van zijn. Echt een leuke club vol Brabantse gezelligheid!
Ambities: Specialties bijhalen en natuurlijk lesgeven en veel ervaring opdoen als instructeur.

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor

Hilde Ickenroth

Hoogste Brevet: PADI OWSI, EFR Instructor, Care for Children w/AED instructor.
Specialty instructor in: Bergmeer, Boot, Droogpak, Nitrox, PPB, Diep, Nacht, Project AWARE.
Begonnen met duiken: 2005
Overige hobby’s: Skien, zwemmen, zeilen, reizen, koken, motorrijden, onze Broholmers en alle combinaties hiervan
Persoonlijk profiel: Toen ik in 2004 weer eens in de Lonely Planet las dat ik gearriveerd was op de plek waar je het beste kon duiken (in dit geval in Vietnam) besloot ik dat het tijd werd om eens actie te ondernemen. In 2005 heb ik mij opgegeven voor de Open Water en 2009 ben ik instructeur geworden. Sindsdien geef ik bijna alle cursussen samen met Mark.
Ambities: Cursisten opleiden tot goede duikers, die misschien soms denken, ze was soms wel streng, maar ik heb wel veel geleerd 🙂
Mooiste herinnering: In Nederland dan toch die zeehond die aan mijn vinnen aan het knabbelen was, in het buitenland Sipidan, met al die haaien en schildpadden. Zeker als je net je Open Water hebt een hele ervaring en helaas ben je dan ook je hele leven een beetje verpest. Maar de ieniemienie beestjes in Lembeh en de Manta's in Thailand waren ook super

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
DUTCH
PADI IDC Staff instructor

Jean Pierre Reijnen

Hoogste Brevet: TEC Instructor, PADI IDC Staff instructor, EFR & AED/with Care for children Instructor, Freedive Instructor.
Specialty instructor in: Public Safety Diver, Full Face Mask diver, Self-Reliant Diver, Underwater Navigator, Dry Suit, Deep, Boat, Ice, Dive Propulsion Vehicle, Wreck, Peak Performance Buoyancy, Project Aware, Aware Coral Reef Conservation, Emergency Oxygen Provider, Underwater Naturalist, Fish Identification, Search & Recovery, Night Diver, Drift, Altitude, Underwater Videographer, Sidemount, Equipment, Tec Sidemount, Enriched Air/Nitrox, Digital Underwater Photographer, Multilevel, Ocean Reef Integrated Mask, UW Communication, DSMB, RNLI Sea Survival.
Persoonlijke beschrijving: In 2009 heeft de liefde voor het duiken een goede start gemaakt door middel van een DSD op de Canarische eilanden, sindsdien heb ik er een liefde bij en heb ik heel wat PADI opleidingen gevolgd in zowel recreatief en technisch als de pro opleidingen. Buiten de opleidingen die ik geef duik ik overigens nog wekelijks 'for fun' onder de waterspiegel met vrienden. In het dagelijks leven verdien ik de kost met mijn andere passie als Fotojournalist/Fotograaf en heb ik mijn eigen bedrijf, 'Fotoburo Eindhoven'
Andere hobby’s en sporten: Krav Maga, (Brazilian) Jiu Jitsu, Running, MTB en zo af en toe eens goed op stap gaan!
Uitdaging in duiken: Mensen hun eerste ademteug laten maken onderwater en/of vandaar uit weer nieuwe vaardigheden, kennis en vooral nieuwe avonturen laten ontwikkelen… DIVING IS FUN!

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
LIMBURGS
PADI Instructor (MSDT)

Richard Mikkers

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Begonnen met duiken: 2012
Persoonlijke beschrijving: Tijdens een gezinsvakantie in Thailand heb ik samen met mijn dochter bij Koh Chang een introductieduik gemaakt. Hier hebben we enorm van genoten. Eenmaal terug in Nederland, hebben wij ons aangesloten bij een duikvereniging en het open water brevet gehaald. Ook al is het water in Nederland wat kouder, het onderwaterleven is minstens zo boeiend. Daarnaast vind ik de technische aspecten van het duikmateriaal erg interessant. Uiteindelijk werd het een logische stap om het divemaster traject te doorlopen. Deze opleiding heeft me een boost gegeven om me verder te bekwamen in de duiksport en, niet onbelangrijk, mij de mogelijkheid gegeven om op een professionele manier mijn enthousiasme met anderen te delen.
Uitdaging in duiken: Om van elke duik maximaal te genieten.
Ambities: Mijzelf verder ontwikkelen in de duiksport, en mijn enthousiasme delen met anderen.

FRIENDLY
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
PADI Assistent Instructor en clubtrainer

Eri v/d Laar

Hoogste Brevet: PADI Assistent Instructeur / Clubtrainer
Begonnen met duiken: In 2005

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
SPANISH
PADI Master Instructor

Marlene Pardjo

Hoogste Brevet: Staff Instructeur, daarnaast ook Specialty Instructeur voor Emergency First Response, PPB, Nitrox, Zuurstof Provider, Droogpak, Diep, Nacht, Boot, Navigatie,Stroming, Zoeken en Bergen, Wrak, Bergmeer, Vis Herkenning, Onderwater Naturalist, Onderwater Fotografie ( ook digitaal), Aware Coral Reef Conservation en Self Reliant.
Persoonlijke beschrijving: In 1990 mijn Open Water brevet gehaald, daarna lange tijd niet gedoken. Toen ik in 2002 weer het duiken had opgepakt en veel ben gaan duiken won mijn nieuwsgierigheid het en wilde ik meer weten en zo heb ik mijn duiken uitgebreid tot Instructeur in 2012. Recreatief duiken doe ik nog steeds graag met duikvrienden. Egypte aan De Rode Zee is mijn favoriete duikbestemming. Ik heb nog heel veel locaties op mijn verlanglijstje staan om te duiken.
Andere hobby’s: lezen, zwemmen en met vriendinnen uit (eten) gaan.
Mooiste duikherinnering: onderwater onverwachts mijn eerste dolfijnontmoeting, die zomaar uit het niets bij ons was. ☺
Mooiste herinnering: de verwondering van Openwater cursisten als ze hun eerste buitenwaterduik hebben gemaakt en zeggen: "Wat is het toch mooi onderwater in Nederland. Had ik het nooit gedacht".
Uitdaging in duiken: Mensen kennis te laten maken met de wonderbaarlijke onderwater wereld.

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
DUTCH
ENGLISH
PADI Master Instructor

Tom Dam

Hoogste Brevet : PADI Master Instructeur, Freedive Instructeur, EFR Instructeur. Specialty instructeur in: Bergmeren, Diep duiken, Digitale onderwater fotografie, Stromings Duiken, Droogpak duiker, Zuurstof Provider, duiken met verrijkte lucht, Nacht duiker, PPB, Zoeken en Bergen, Self Reliant, Side Mount, Onderwater Navigatie, Visherkenning, Wrak duiker. Aware coral reef Conservation, Project Aware instructeur.
Andere duik certificaten: Tec 40 duiker, Advanced Free Diver.
Persoonlijke beschrijving: In 2008 heb ik mijn eerste PADI brevet gehaald tijdens de vakantie op Curaçao. Terug in Nederland ben ik gelijk verder gegaan met mijn PADI Advanced OW brevet en mijn eigen spullen gekocht om samen met mijn zoon leuke duiken te maken (en dat doen we nog). Daarna is het snel gegaan en heb ik zo ongeveer ieder jaar met veel plezier een stapje hoger gemaakt op de ladder van PADI. Zo ben ik al 9 jaar verbonden aan Sealand Diving.
Andere hobby’s: Fotografie, motor rijden en mountainbiken, maar vooral duiken in Zeeland
Mooiste duikherinnering: Toen we tijdens de wrakduik specialty een zeehond tegenkwamen die even met ons meezwom en dat er ook nog aan het einde van de duik tijdens de safetystop twee sepiola’s ons kwamen bezoeken.
Mooiste herinnering: De glimlach op het gezicht van de cursisten als ze voldaan weer naar huis gaan na een dagje duiktraining of een begeleide duik in een nieuwe omgeving.

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor

Mark Verberkt

Hoogste Brevet: PADI OWSI, EFR Instructor, Care for Children w/AED instructor.
Specialty instructor in: Bergmeer, Boot, Droogpak, Nitrox, PPB, Diep, Nacht, Project AWARE.
Begonnen met duiken: 2003
Overige hobby’s: Reizen (en duiken), onze honden, motorrijden, zeilen, skiën en koken
Persoonlijk profiel: In 2003 ben ik door vrienden aangestoken met het duikvirus en heb toen in Egypte mijn OW gehaald heb. Na een jaartje pauze heb ik daarna mijn advanced gehaald, spullen gekocht en ben ik lid geworden van een duikclub en actief gaan duiken. Dit resulteerde in het halen van een aantal specialties, het doen van de rescuecursus en in 2008 de divemaster cursus. Daarna actief ben gaan meehelpen met lesgeven. Dit bleek zo leuk dat ik in 2009 instructeur geworden ben en sindsdien geef ik les, samen met Hilde.
Ambities: Voor de OW cursus is het een geweldig om mensen van niets op te leiden tot een goede (beginnende duiker) en ze daarnaast enthousiast te maken voor duiken in Nederland. Voor de vervolgopleidingen is het fantastisch om je eigen ervaring over te brengen op cursusten en te zien hoe de duikvaardigheden groeien.
Mooiste herinnering: Manta's in Thailand, het kleine grut in Lembeh en de wrakken in Frankrijk.

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor (OWSI & Freedive)

Nique Hanskamp

Hoogste Brevet: PADI OWSI, EFR Instructor, Care for Children w/AED, Freedive Instructor
Overige interesses: wandelen met mijn honden, koken, lezen, muziek, uitgaan/concerten
Begonnen met duiken: 2015
Profiel: Begin 2015 maakte ik mijn eerste duik in het zwembad dankzij een DSD die mijn zus me cadeau gaf. Het was meer een poging tot duiken, want ik vond het allemaal erg griezelig. Mede dankzij het enthousiasme en doorzettingsvermogen van mijn instructeur Bart de Bont die dag, besloot ik de Open Water cursus te gaan volgen. Sindsdien ben ik verliefd op de duiksport. Er is niets mooier dan je onderdompelen in die andere wereld, waar zoveel prachtigs te zien is. De duikwereld is bovendien een plek waar je met open armen wordt ontvangen. Na mijn OW-cursus ben ik vrij snel doorgegaan met Advanced OW, verschillende specialties en de Rescue cursus. Daarna kon ik niet wachten om aan de Divemaster opleiding te beginnen, vervolgens Assistent Instructeur en uiteindelijk kreeg ik ook de kans om de opleiding tot Open Water Instructeur te volgen. Ik vind het reuze leuk om erbij te zijn met cursussen en vooral wanneer mensen voor het eerst gaan duiken. Ook af en toe trainingen geven op de club is heel leerzaam en gezellig.
Uitdagingen in duiken: Voor verschillende disciplines Specialty Instructor worden en met zoveel mogelijk mensen duiken, vooral die eerste duik. Ook met een scooter duiken en meer onder water in het buitenland staan op mijn verlanglijstje.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
Coolness
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor (MSDT)

Wendy Saes

Hoogste Brevet: PADI MSDT, EFR Instructor, Care for Children w/AED instructor.
Specialty instructor in: Nitrox, PPB, Diep, DSMB, RNLI, Equipment, Nacht, Navigatie, Wrak, Fotografie, Project AWARE, Drift, Underwater Videographer, Underwater Navigator, Drysuit, Emergency Oxygen Provider.
Overige hobby’s: reizen, lezen, salsadansen en lekker uit eten gaan.
Persoonlijke beschrijving: In 2011 ben ik eindelijk begonnen met leren duiken. Dit wilde ik al sinds mijn 12de maar het was er nooit van gekomen. Op mijn 28ste dacht ik: het is nu of nooit! En gelukkig werd het nu. Het gevoel van vrijheid en kunnen ademen ondervwater was iets intrigerends voor mij en als snel kriebelde het bij mij om vervolgopleidingen te doen, tot ik nu inmiddels MSDT instructeur ben. Ik heb mijn opleidingen gedaan in Nederland, Malta en Maleisie. Inmiddels heb ik met heel veel plezier zo'n 100 mensen gecertificeerd in Nederland, Maleisië, Filipijnen en Jordanië. Overal heb ik top ervaringen! Een combinatie van reizen en duiken is voor mij dus ook niet meer weg te denken.
Uitdaging in duiken: Toen ik begon met duiken was het voor mij een hele uitdaging om me over te geven aan het idee van onder water ademen en de juiste balans in het water te vinden. Nu is het voor mij een uitdaging om mijn passie voor het duiken over te brengen aan andere mensen. Nieuwe mensen de drempel over helpen om onder water te ademen en hun angsten te overwinnen is fantastisch, net zoals kennis delen met andere duikers en op die manier van elkaar te leren.
Ambities: Die heb ik nog heel veel. Ik wil graag nog meer specialties kunnen geven en me verdiepen in DAN-opleidingen of meer naar de TEC-kant. Daar ben ik nog niet helemaal uit. In de toekomst hoop ik me meer te gaan richten op het behoud van de onderwaterwereld en zou ik het liefste nog in diverse landen les gaan geven.

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor

Arjan van Uem

Hoogste Brevet: PADI Instructeur
Overige interesses: Basgitaar spelen, kamperen en wandelen, hardlopen en zwemmen.
Begonnen met duiken: 2011
Profiel: Vanaf kinds aan vond ik onderwater zwemmen en 'technische' sporten erg interessant. Toen ik voor een half jaar stage liep op Curaçao, ben ik begonnen met duiken. Het was dan ook een jongensdroom om mijn Open Water brevet te halen tussen de mooie koralen en blauwe zee. Al gauw smaakte dat naar meer en een paar maanden later haalde ik ook mijn Advanced OW en was het hek van de dam. Het mooie aan duiken vind ik de rust en het gevoel dat je zelfs met 1 meter onder het oppervlakte de dagelijkse sleur en de hedendaagse wereld bent verlaten. Hier zie je (amper) de sporen van direct menselijk handelen en beschouw je de natuur op zijn meest pure vorm, helemaal in Nederland! Om dit boven water te aanschouwen, moet je vaak naar het buitenland en dit ook een grote hobby van mij.
Uitdagingen in duiken: Mensen aan het duiken krijgen...

SWIMMING
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Instructor (MSDT)

Eric Schipper

Hoogste Brevet: Master Scuba Diver Trainer en Emergency First Respons Instructor. Specialty instructeur in: Emergency Oxygen Provider, AWARE Coral Reef Conservation, Peak Performance Buoyancy, Project Aware, Deep, Drift, Night , Full Face Mask, Ocean Reef, UW Communications, AWARE Fish ID, Boat, Digital UW Photographer, Driver Propolusion Vehicle, Dry Suit, Enriched Air, Multilevel , Search and Recovery, UW Navigator, Wreck Diver, RNLI Sea Survival, Delayed Surface Marker Buoy.
Persoonlijke beschrijving: Ik ben in 2009 begonnen met recreatief duiken. Eerst op vakantie, maar daarna ook steeds vaker in Nederland. De Rode Zee is mijn favoriete duikbestemming, maar ook in Zeeland voel ik mij als een vis in het water. Inmiddels zijn we al wat jaren verder en ben ik PADI Master Scuba Diver Trainer en Specialty Instructor geworden. Ik ben volgens de wereldwijd erkende PADI-standards bevoegd om de meest voorkomende recreatieve PADI duikopleidingen te verzorgen en daarvoor te brevetteren. Duiken is mijn passie en ik vind het leuk om dit over te brengen op anderen. Een Open Water brevet kan je al in drie dagen halen, maar kwaliteit en veiligheid vind ik belangrijker dan snelheid. Dive Today is het credo van PADI dat ik van harte onderschrijf. Je kan het vandaag leren en morgen toepassen. Naast duiken rijd ik ook graag op mijn motor door Europa.

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor (MSDT)

Mark Hoogendoorn

Hoogste Brevet: Master Scuba Diver Trainer en Emergency First Respons Instructor. Specialty instructeur in: Emergency Oxygen Provider, AWARE Coral Reef Conservation, Peak Performance Buoyancy, Project Aware, Deep, Drift, Night , Full Face Mask, Ocean Reef, UW Communications, AWARE Fish ID, Boat, Digital UW Photographer, Driver Propolusion Vehicle, Dry Suit, Enriched Air, Multilevel , Search and Recovery, UW Navigator, Wreck Diver, RNLI Sea Survival, Delayed Surface Marker Buoy.
Persoonlijke beschrijving:

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH

DIVEMASTERS
 

 

PADI Divemaster (DSD leader)

Willem-Jan Grootjans

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Rondreizen, gamen, lekker eten (koken), films kijken, fotograferen
Begonnen met duiken: 2013
Persoonlijke beschrijving: Ik ben begonnen met duiken als voorbereiding op een vakantie naar Australië met mijn vrouw. Nadat we eind juni onze Open Water hadden gehaald, waren we zo enthousiast dat we een complete uitrusting hebben gekocht en nog voor de vakantie tien duiken hebben gelogd. Na Australië hebben we nog gedoken op Bonaire, op de Azoren en in Oostenrijk.
Uitdaging in duiken: Ik krijg veel voeldoening uit het begeleiden van de eerste duiken van mensen. Het is heerlijk om te zien hoe snel mensen gewend raken aan het onder water ademen en hoe snel hun duikkunsten zich ontwikkelen.
Ambities: Veel hoeken van de wereld bezoeken en daar lekkere duikjes maken. Heel veel ontdekken van de prachtige natuur onder water.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Divemaster

Mandy van Baardwijk

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Begonnen met duiken: 2017
Persoonlijke beschrijving: Wat begon als een spontaan vakantie plan eindigde in het behalen van mijn PADI OW brevet op The Keys en de passie voor de duiksport wat ik deelde met een vriendinnetje. Een opfriscursus van WJ via Brabant Diving heeft ervoor gezorgd dat we allebei zijn blijven plakken bij de club en vanaf dat moment iedere donderdag te vinden zijn in het zwembad. Opeens kwam de gedachte om verder te ontwikkelen toen een fijn clubje mensen aan de opleiding wilde starten en zij wisten mij over te halen om mee te doen aan de divemaster opleiding ... daar heb ik op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van gehad! En voor je het weet assisteer je samen met de divemaster die je een aantal jaar geleden een cursus heeft gegeven, wie had dat gedacht?
Uitdaging in duiken: bij een introductie duik of snorkelcursus de eerste onderwater ervaring of afdaling. Mensen zijn onvoorspelbaar en kunnen goed acteren, maar op deze momenten weet je hoe de situatie is en kan je inschatten hoe je iemand het beste kan helpen. Zodra de eerste afdaling gemaakt is, kan de duik echt van start gaan.
Ambities: boksen, crossfit, hardlopen, reizen, motorrijden, video/fotografie, gin tonics drinken en natuurlijk duiken.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Divemaster

Karin van Leersum

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Zwemmen, fietsen, hardlopen, triatlonwedstrijden, yoga, rondreizen en backpacken.
Begonnen met duiken: 2010
Persoonlijke beschrijving: Overal waar het kan zal je mij in het water vinden, daarom zal ik op vakantie ook graag op zoek gaan naar water. Eerst was dit alleen om te zwemmen of snorkelen, maar vanaf het moment dat ik mijn duikbrevet had gehaald ging ik ook op zoek naar locaties om te duiken. Mijn open water heb ik gehaald in Nederland en ik ben daarna verder gegaan met verschillende specialties en de Rescue cursus. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de universiteit en dat vond ik een mooi moment om aan een vrijwilligers project deel te nemen. Ik werd direct aangetrokken door een marine conservation project in de Seychellen. Twee maanden heb ik daar veel geleerd over het onderwaterleven en heb ik meegeholpen met een onderzoek naar de vispopulaties in dit gebied. Tijdens deze periode kwam ik er ook achter dat het erg leuk is om anderen te helpen tijdens het duiken en dingen te leren. Het begon dus al een beetje te kriebelen en in 2017 ben ik dan ook echt begonnen aan de opleiding tot Divemaster. De ervaring om nieuwe duikers mee te nemen voor een avontuur is mooi en het is erg leuk om te zien hoe de spanning tijdens een eerste duik veranderd in een grote glimlach.
Ambities: Iedereen laten zien hoe mooi de onderwaterwereld is, ook in Nederland.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Divemaster

Jan Allon

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Snowboarden, gamen, films kijken, andere watersporten (zwemmen, jetskien), vakanties.
Begonnen met duiken: 2009
Persoonlijke beschrijving: Voor mijn verjaardag kreeg ik een discover scubaduik cadeau van mijn vrouw. Dit was in 2009. Wat een geweldige ervaring was dat om de eerste keer onderwater te ademen! Daarna vaker gaan duiken op vakantie in het buitenland. In 2011 besloten mijn Padi Open Water te halen. We zijn het jaar daarna naar Maleisië op vakantie geweest en ook heerlijk gedoken. Na de zomer in 2012 is duiken even stil komen staan, omdat wij graag een kind wilde. Na ons ritme weer gevonden te hebben als ouders het duiken weer opgepakt. In 2016 daarom een Scuba Review bij Brabant Diving gedaan. Deze gezellige club heeft ervoor gezorgd dat we zijn blijven duiken. In 2017 mijn Padi Advanced Open Water gehaald en doorgegaan tot aan Divemaster die ik in 2018 heb gehaald.
Uitdaging in duiken: Ik vind het ontzettend fijn om mensen te helpen met duiken en om ze te begeleiden bij het maken van hun eerste duiken. Daarnaast help ik graag instructeurs bij het lesgeven.
Ambities: Lekker genieten van het duiken en van de mensen om me heen. Vooral ook nieuwe duikers enthousiast maken. Mezelf ontwikkelen op het gebied van lesgeven.

Diving
Teaching
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
PADI Divemaster (DSD Leader)

Patrick van den Tillaar

Hobby's: duiken, hardlopen, lieve vrouw en onze 3 kinderen.
'Ga jij maar mooi een duikbrevet halen en daar vriendjes maken om mee in t water te duiken!' zei mijn vrouw toen ze me een duikles kado gaf. Ze was er ook wel klaar mee dat ze uren aan de oever moest zitten terwijl ik aan het snorkelen was. De onderwaterwereld heeft op mij altijd al een aantrekkingskracht gehad. Het is een speciale wereld, waar ik helemaal rustig van word. Het verwondert me steeds wat voor moois er onder water groeit en leeft. Ik kan er uren naar kijken. Inmiddels duik ik al vanaf 2013. En samen met Sjors v/d Broek ook meteen door gegaan met de Advanced Open Water en Rescue brevetering. Na de Rescue was ik niet alleen nog maar op mn eigen duikervaring gericht maar ook op andere duikvrienden. Inmiddels dan ook mijn Divemaster opleiding gedaan. Ik vind het leuk om mijn duikpassie te delen met anderen. Mijn specialiteit zit in het bieden van rust en duidelijkheid met oog voor je eigen leertempo. Ik begeleid je graag met je eerste ervaringen bij het duiken. Kom naar de clubavonden of meld je aan voor een van de duikcursussen.
Specialiteiten: Elearning Gebarentaal(nmg)

Diving
Teaching
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
PADI Divemaster

Ivo van der Heijden

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Gitaar spelen, tennis, muziek (van die harde), duiken
Begonnen met duiken: 2015
Persoonlijke beschrijving: Toen ik nog een Ivootje was, had het water al een enorme aantrekkingskracht op me. Dus maar meteen van zwemmen mijn sport gemaakt en uiteindelijk van het wedstrijdzwemmen overgestapt naar waterpolo. Deze sport was mijn passie tot mijn studententijd. Daarna lange tijd geen water meer gezien aangezien de muziek mijn aandacht getrokken had. Al gitaar-spelend in verschillende bandjes mijn studietijd doorgebracht, waarna het werkende leven als wiskundedocent begon. Ook daar vol passie ingedoken en is het onderwijs nog steeds niet uit mijn leven weg te denken. Toen ontmoette Bart (zie management) mij (tja het was niet andersom...) en wakkerde hij mijn oude passie aan: het water!
Uitdaging in duiken: Hopelijk werkt mijn enthousiasme voor de sport aanstekelijk voor anderen. Ik wil mij aanpassen aan de persoon voor me en wat hij of zij fijn vindt in het leren duiken. (tja onderwijsman in hart en nieren..)
Ambities: Op duikvlak is dat eenvoudig: blijven genieten en mijn duiklesgeefskills (dubbele woordwaarde) elke keer weer verbeteren. (En natuurlijk net zo goed worden als Bartje... ;-))

Diving
Teaching
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
PADI Divemaster (DSD leader)

Rene Schouwman

Hoogste Brevet: PADI Dive Master (DSD Leader)
Overige hobby’s: Skiën, zeilen & gamen
Begonnen met duiken: 1999
Persoonlijk profiel: In 1999 ben ik begonnen met mijn PADI open water en kort daarna mijn Advanced Open Water gehaald. Na vele duikavonturen in het buitenland en een aantal jaren in het buitenland gewoond te hebben, heeft Bart de Bont mij in 2012 enthousiast gekregen om de Rescue cursus te gaan volgen. Door het enthousiasme van Bart was de vervolg cursus tot Divemaster een logische stap. Het assisteren van de instructeur, maar vooral het helpen en begeleiden van cursisten naar hun PADI brevet vindt ik erg leuk om te doen.
Uitdaging in duiken: Ik heb nog een aantal cursussen op mijn wenslijstje staan. o.a. Self Reliant, Tec Duiken en natuurlijk de stap naar Instructeur.

SURFING/DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
MENTAL MADNESS
DUTCH
ENGLISH
CHINESE

CHECK OUR PAST EVENTS ON INSTAGRAM