€ 159,-

PADI Nitrox/verrijkte lucht cursus

 

Maak je duiktijd langer met Nitrox.

 

 

Boek hier direct je cursus

PADI nitrox cursus

Duiken met verrijkte lucht Nitrox

Je hebt het vast al ooit gezien, de duikflessen met een groen gele band waar "NITROX" op staat. De PADI verrijkte luchtduiker-cursus ook wel nitrox cursus genoemd, is PADI’s meest populaire duikcursus, en dat is ook niet verwonderlijk. Nitrox is niets anders dan gewone lucht maar dan met een hoger zuurstofpercentage. Hierdoor neem je tijdens het duiken minder snel stikstof op als met gewone lucht. Als je duikt met verrijkte lucht zijn je nultijden langer, het is onder dezelfde omstandigheden als lucht veiliger (minder stikstof opname) en veel duikers ervaren dat ze minder vermoeid raken als dat ze duiken met gewone lucht. Dat betekent dat je meer tijd hebt onder water, vooral bij herhalings duiken, dus meer genieten van de prachtige onderwater wereld.

Waarom het zo leuk is

Je kunt langer onder water blijven en eerder terug het water ingaan. Geen wonder dat veel duikers deze specialty als eerste doen.

Wat je leert

  • Technieken waarmee je meer duiktijd krijgt als je met nitrox duikt. ( de tabellen)
  • Waar je aan moet denken bij uitrusting voor verrijkte lucht.
  • Waar je aan moet denken bij verrijkte lucht: omgaan met het zuurstofgehalte, hoe je weet wat er in je duikfles zit en hoe je je duikcomputer moet instellen.

Cursus informatie:

 Deelname vereisten: (Junior) Open water brevet
 Minimum leeftijd: 12 jaar
 Aantal lessen: 1 theorie sessie

Dit is inclusief:

Online lespakket
 Uitleg tabellen, analyseren van een nitrox fles en brevet aanvraag.

Optioneel:

Een optionele buitenwaterduik met Nitrox is bij te boeken voor €75,- extra.

Heb je interesse om de Nitrox specialty te volgen, kies deze dan in onderstaand aanmeldformulier, we zullen dan contact met je opnemen en in overleg een datum plannen.

CHECK OUR PAST EVENTS ON INSTAGRAM

Testimonials