Vanaf € 99,-

DAN cursus

 

Vergroot je vertrouwen.

 

 

Boek hier direct je cursus

DAN (Divers Alert Network) cursussen

DAN cursussen zijn ontwikkeld door een team van medisch specialisten en onderwijsdeskundigen. Een paar van de providercursussen zijn speciaal ontwikkeld voor duikers of lifeguards, terwijl andere, zoals de BLS en de First Aid cursus zich richten op een groter publiek.

DAN Training is van mening dat mensen die een First Aid opleiding gaan doen, niet alleen een cursus doen voor een diploma maar voor de kennis en het zelfvertrouwen dat verkregen wordt zodat men hulp kan bieden aan een gewonde. En dus bestrijkt iedere gespecialiseerde DAN cursus een specifiek gebied van de Eerste Hulp. De Oxygen Provider cursus bijvoorbeeld, leert cursisten om zuurstof eerste hulp bij duikongevallen te verlenen, terwijl de AED cursus het gebruik van AED’s leert.

DAN cursussen zijn gespecialiseerde eerste hulpcursussen. De cursisten krijgen genoeg theorie en oefentijd om ervoor te zorgen dat ze de cursus afronden nadat ze zelfvertrouwen hebben gekregen om in geval van nood snel en efficiënt op te treden.

Het is dan ook om die reden dat professionele politiediensten, gezondheidswerkers en reddingsteams voor DAN Training hebben gekozen.

DAN cursussen worden ook gebruikt door sommige medische faculteiten en hogescholen. Veel duik- en reddingsorganisaties geven de voorkeur aan het werken met DAN voor hun medische/eerste hulpcursussen.

Hieronder een overzicht van de verschillende DAN opleidingen:

Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (OFA)

De DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus biedt basistraining bedoeld om duikers en geïnteresseerde niet-duikers (zoals bijvoorbeeld een kapitein van een charterboot) te leren duikverwondingen te herkennen en eerste hulp met zuurstof toe te dienen.

Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (ADV)

Deze cursus is voor gevorderden en geeft extra training aan diegenen die met succes de DAN First Aid for Scuba Diving Injuries cursus hebben afgerond. Hij is bedoeld om Oxygen Providers te trainen in het gebruik van een beademingsautomaat (zoals met de MTV100) en/of de AmbuBallon (BMV).

On-Site Neurological Assessment for Divers (NEURO)

Deze cursus, On-Site Neurological Assessment for Divers, is een programma voor gevorderden dat extra training biedt aan diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus in de laatste twee jaar (24 maanden) hebben afgerond. Het werd ontwikkeld om DAN Oxygen Providers op te leiden in hoe de on-site neurologische beoordeling voor duikers uit te voeren.

Medical Oxygen Rebreather (MO2R)

Een aanvullende trainingsmodule voor mensen die de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus met succes hebben afgerond binnen de afgelopen 12 maanden. DAN Oxygen Providers worden getraind om die duikverwondingen te herkennen waarbij een MO2R systeem een effectieve methode kan zijn om eerste hulp met zuurstof te leveren, hoe het systeem in elkaar te zetten en eerste hulp met zuurstof te leveren met behulp van een MO2R.

Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies (AQU)

Deze cursus, Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies, of Aquatic Oxygen Provider, is een opleiding bedoeld om mensen te trainen in het herkennen van mogelijke aan water gerelateerde verwondingen en om eerste hulp met zuurstof te verlenen terwijl men op de ambulance wacht en/of transport naar de dichtsbijzinde kliniek organiseert.

Hazardous Marine Life Injuries (HMLI)

Deze cursus, First Aid for Hazardous Marine Life Injuries, is een beginnerscursus die bedoeld is om het algemene duik- (en geïnteresseerd niet duikend) publiek op te leiden om gevaarlijke zeedieren te herkennen, mogelijke verwondingen door gevaarlijke zeedieren te herkennen, om eerste hulp te verlenen bij verwondingen door gevaarlijke zeedieren en om verwondingen door gevaarlijke zeedieren te vermijden.

Basic Life Support (BLS)

De Basic Life Support cursus is een beginnersopleiding bedoeld om mensen Basic Life Support technieken aan te leren bij volwassen slachtoffers met levensbedreigende verwondingen, in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

Automated External Defibrillation (AED)

Deze cursus is een beginnerscursus, bedoeld om het algemene duik- (en geïnteresseerde niet-duikende) publiek op te leiden om de waarschuwingstekens van een Plotselinge Hartstilstand beter te herkennen en eerste hulp te verlenen met gebruik van Levensreddend Handelen technieken en een Automatische Externe Defibrillator te gebruiken terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en/of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde kliniek.

First Aid (FA)

Een training die bedoeld is om mensen met een reanimatie-/BLScertificaat op te leiden om Eerste Hulp aan volwassen slachtoffers met niet levensbedreigende verwondingen te verlenen. Hoewel de cursus opgezet is om samen met de DAN BLS cursus gegeven te worden, kan hij ook als extra module aangeboden worden aan mensen die al een DAN BLSbrevet of een ander BLScertificaat volgens de ERC richtlijnen hebben. In een echte ongevalsituatie zijn de eerste Hulpvaardigheden de volgende stap na het verlenen van effectieve BLS.

Paediatric Basic Life Support (PBLS)

De DAN Paediatric Basic Life Support (PBLS) is een veel omvattend trainingprogramma voor eerste hulp, gericht op ouders, grootouders, babysitters, docenten, buschauffeurs die regelmatig kinderen vervoeren, kinderverzorgers, jeugdsportcoaches en anderen die moeten leren hoe ze moeten reageren op een medisch noodgeval waarbij kinderen en baby's betrokken zijn.

DAN Instructeur

In alle bovenstaande opleidingen kun je ook DAN instructeur worden, alles kan in één cursus, de Intructor Qualification Course (IQC), gegeven worden maar het is ook mogelijk om in één of enkele modules instructeur te worden. Indien je nog geen provider bent in betreffende opleiding combineren we dit tijdens de IQC.

Kosten

Losse DAN opleiding: € 99,-
BLS, First Aid en AED opleiding: € 149,-
Oxygen, Advanced Oxygen, HMLI en AED: € 225,-
Oxygen, Advanced Oxygen, HMLI en Neuro: € 225,-
Alle bovenstaande DAN opleidingen: € 599,-

DAN Instructeur (1 module) vanaf € 180,-
DAN Instructeur voor alle bovenstaande DAN opleidingen inclusief provider brevetteringen € 1099,-

Wil je andere combinaties stuur ons even een email zodat we een pakket op maat voor je kunnen maken.

Cursus informatie:

Vooropleiding: voor ADV, MO2R en Neuro is OFA vereist en voor FA is een BLS opleiding vereist. Voor de andere DAN opleidingen is geen vooropleiding noodzakelijk.
 Geen minimum leeftijd voor de provider cursussen. Voor de instructeursopleidingen 18 jaar.
 Geen buitenwaterduiken.

Dit is inclusief:

Een theorie lespakket en brevetaanvraag voor de betreffende cursus(sen).
Brevetaanvraag/brevetaanvragen .

Dit is exclusief:

Eventuele lunch tijdens cursus.

Meld je onderstaand direct aan voor één of meerdere DAN opleidingen. 

CHECK OUR PAST EVENTS ON INSTAGRAM

Testimonials